Ako si vybrať látku na sedačku?

Ako si vybrať látku na sedačku? Zväčšiť

Ako si vybrať látku na sedačku či pohovku?


 Ktorú látku si vybrať spomedzi dostupných na trhu?

Radi Vám poradíme tak, aby vaša sedačka harmonicky ladila so zvyškom vášho nábytku a zároveň aj naplnila všetky vaše praktické očakávania.

Výber látky na sedačku je rovnako estetická ako praktická otázka, pretože je potrebné vziať do úvahy niekoľko aspektov.  Na jednej strane možno cítite potrebu vyťažiť zo svojej obývačky maximum podľa svojho vkusu a na druhej strane výber látky na sedačku znamená venovať pozornosť aj viacerým bežným rodinným zvyklostiam.  Ide o prítomnosť malých detí alebo vašich štvornohých miláčikov. Všetko sú to fakty, na základe ktorých by ste sa mali rozhodovať.

Výber látky plní funkciu estetickú aj ochrannú a už len to nás môže podnietiť k výberu konkrétneho materiálu.  Rozhodujete sa medzi kožou alebo látkou? Našou prvou radou je nájsť kompromis medzi týmito dvoma materiálmi, pretože neexistuje riešenie, ktoré by bolo absolútne lepšie ako iné. V našom showroome Oravec nábytok vám ponúkame široký sortiment kožených alebo látkových poťahov pre všetky kolekcie sedačiek, kresiel či taburetiek.

Farba látky


Pri výbere látky má zásadný vplyv farba vášho čalúnenia. Hoci by ste mali brať do úvahy všeobecný štýl zariadenia vašej obývačky, mali by ste zvážiť aj veľkosť a model pohovky alebo kresla.
Existuje niekoľko estetických hľadísk, ktoré vám môžu pomôcť pri výbere. Napríklad svetlejšie farby vytvárajú dojem, že veci sú väčšie a širšie. Tmavšie odtiene majú tendenciu robiť veci menšie.  Čierna, biela a neutrálne odtiene sú optimálne pre minimálny škandinávsky štýl a moderný nábytok.  Teplé a svetlé farby sa hodia k rustikálnemu a vidieckemu štýlu.



 Rozhodujete sa medzi kožou alebo látkou?


Pokiaľ ide o vzhľad, kožené sedačky sú elegantnejšie, honosnejšie a luxusnejšie. Koža je perfektnou voľbou najmä pre alergikov. Prírodná koža ma dlhú životnosť, nevybledne a nestratí lesk.
Je známe, že koža veľmi rýchlo absorbuje teplo čo môže spôsobiť, že v lete sa na koženej sedačke budete potiť a naopak v zime bude tento typ materiálu chladiť. Nevýhodou kožených sedačiek je ich ekonomická stránka, keďže očalúnenie sedačky v koži je omnoho nákladnejšie. 


Ak ste fanúšíkovia látok, máme pre vás dobrú správu, čistenia sa už nemusíte báť. Poťahové látky sa môžu pochváliť širokou škálou farieb a textúr a majú dobrú úroveň praktickosti.
V našej prémium kolekcií nájdete látky, ktoré
sa vyznačujú originálnou štruktúrou, extrémnou pevnosťou a jednoduchou údržbou. Vďaka jednotlivým špecifkám si môžete jednoduchšie vybrať látku, ktorá bude vyhovovať vaším požiadavkám, či už ide o ľahké čistenie, vodeodpudivosť, odolnosť voči cigaretám alebo o látky ktoré sú vhodné pre bábätka či vašich štvornohých miláčikov.


Stále ste sa nerozhodli, či je pre Vás vhodná koža alebo látka? Tak v tom prípade pre vás máme alternatívu a tou je Alcantara. Ide o materiál,ktorý je stále viac populárny a niet sa čomu čudovať. Alcantara je látka, ktorá dlho vydrží a ktorá je príjemná na dotyk rovnako v lete aj zime. Pri pohľade na sedačku z alkantary je častokrát na prvý pohľad pre oko nezainteresovaného diváka ťažko rozoznať či ide o kožu alebo látku. Vzhľadom na štruktúru tohto materiálu je čistenie tejto látky priam excelentné.

Moduly, platobné brány, preklady a služby pre PrestaShop

PrestaShop Addons, Payment gateways and Services

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

Tvorba e-shopov a webových stránok

Internetové stránky a e-shopy

Depeche Mode Shop